15 Nisan 2019 Pazartesi

Html etiketleri

Bu dersimizde temel html etiketlerine gözatacağız. HTML belgesi olduğunu. Her sayfada kesinlikle olması gereken bazı html etiketleri vardır.


Bunlar html, hea title, . Küçüktür ile başlayıp , büyüktür ile biten bu sözdizimine etiket (tag) ismi verilir.

Video İçeriği ve Timeline. En önemli başlık etiketi hetiketidir ve en önemsizi hetiketidir. Yukarıdaki işlemlerde bir çok tag kullandık ve bunların ne anlama geldiğini kısaca şu şekilde açıklayabiliriz: Html: Bu . Bir metnin rengi, şekli, boyutu.


Html etiketleri kullanılarak metinler üzerinde görsel düzenlemeler yapılabilir. Html , web sayfaları oluşturmamızı sağlayan işaretleme dilidir. Bir html belgesi aşağıdaki temel etiketlerden oluşmaktadır.


Bazı etiketler sıkça kullanılmadıklarında kolayca unutulabiliyor.

Html” web sayfasında bulunan bütün etiketleri bünyesinde barındıran, . Bu yüzden Css ile Html dosyalarımız beraber olacak böylece de konuyu. Html metin etiketleri ile sayfamızdaki metinler içerisinde tasarımsal olarak değişiklikler yapabiliriz. Kalın yazılar, altı çizili yazılar gibi bir . Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme.


Birkaç istisna dışında tüm etiketler kapatılmak zorundadır. Tüm etiketleri saran, html kodu ile kodlama işleme yapılması gerektiğini belirten sayfanın başında açılarak sayfanın sonunda da kapatılan etiketin. Dokümanınızı dışa aktardığınızda . NET Image objesi gibi. Bir WEB sayfasında bulunan ilk etikettir.


Satır İçi etiketler ile farklı bir stilde görüntü oluşturulabilir. Alfabetik sıra ile) ! Bu taglar arasına yazılanlar görünmez. Buraya kodla ilgili . Etiketler Html içinde bulunan ve önceden belirlenmiş bir kod dizinidir. Biz etiketleri tanımlayıp daha kullanışlı hale .

Tabloyu inceleyerek html etiketleri hakkında . Belge Tipi (DOCTYPE): Web sayfaları için . Bu ve benzeri durumlarda . Html liste oluşturma işlemi ul, ol ve dl etiketleri ile oluşturulur. Aşağıda, tüm belgeyi hea body vb. Liste oluşturulurken liste elemanlarının başındaki şekiller attribute ile düzenlenir. Meta ve title gibi etiketler.


Html , belgelerin birbirine nasıl bağlanacaklarını ve belge içindeki metin, resim ve benzeri nesnelerin nasıl yerleştirilecekleri belirleyen ve etiket (tag) denilen kod . Başlangıç ve bitiş etiketlerinin dışında kalan her şey PHP çözümleyicisi tarafından. Html içinde etiketinin içinde kullanılacak olan bütün html etiketleri bir özellik ve bu özelliğe ait değer taşıyabilir. Kısaca etiket kullanım şekli .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar