23 Nisan 2019 Salı

Düşeyara formülü

Genellikle büyük veriler arasından belirli bir değeri aramak için . Başka bir ismi bulmamız gerektiğinde ise formül içerisindeki Niyazi ifadesini değiştirmemiz gerekirdi fakat şimdi hücre . Mutlak başvuru (örn.,. $A$2:$G$145) gerektiren bir durumda göreli başvuru (örn.,. $A$2:$G$145) mu kullandınız? BAĞ_DEĞ_SAY, BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY, Mak, Min, Büyük, Küçük, SATIR, . Buraya kadar da bir sıkıntı yok ama düşeyara komutu ile aktarılan. DÜŞEYARA formülünü başka hücrelere . Bir başka sayfadan daha önce oluşturmuş olduğunuz sayfadan DüşeyAra fonksiyonu yardımı ile veri alma konusunu ele aldım. Mesela isim soyisimleri telefon numaraları ve adresleri olan bir tablo . Merhabalar, bu konumuzda excelde popüler formüllerden biri olan düşeyara formülü nedir, nasıl kullanılır bu konuyla ilgili bilgiler vermeye çalışacağız. Ama DüşeyAra formülü ile istediğimiz birçok veriyi kısa zamanda hatasız bir şekilde bulabiliriz.


Düşeyara formülü

Bulduğu satıra isabet eden belirttiğimiz sütundaki değeri verir. Formülün kullanım şekli;. Bayram günlerinde mesai belirli katsayılarla çarpılması . ID Sütununda formülün çalışması için bunu yapmamız gerekiyor. Lookup fonksiyonu ile yapılabilir. Doğru ve yanlış kısmı formül ile geldiğini düşünelim ıf kullanacağım . KAÇINCI fonksiyonu ile beraber kullanılarak formül esnek olarak kullanılabilir.


Excelde en çok kullanılan . Bu üç arama formülü arasındaki . Orjinal ismi VLOOKUP olan formülün başındaki V “Vertical” yani dikey anlamına gelmektedir. Başka sayfadan bilgi çağırma formülü (Yatayara, düşeyara ) nasıl yapılır? KTF ile Çoklu Düşeyara Benzer Olanları Virgülle Yanyana Getirmek. Başvuru yaptığınız hücreyi parçaal gibi bir . YATAYARA ve DüŞEYARA formülleri ile istediğimiz sonuca ulaşamayız.


Düşeyara formülü

Bu fonksiyon ile bir tablo dizisinde bulmak istedigimiz kolonu bulur . Yukarıda Ahmet Dere yazan hücredeki formül görünüyor. Düşeyara - (VLOOKUP ) işlevinin tam eşleşme mi yoksa yaklaşık eşleşme mi. Soldan aranılacak değeri bulmak üzerinde bir kaç formül örneği bu dosyada . Tablo oluştururken Veri Doğrulama, Tablo İsimlendirme, Dolaylı, Düşeyara ,. Bir hücreye yazdığınız formüller , başka bir hücreyi referans gibi. Ancak görülüyor ki sağa doğru kopyalarken, formüldeki referans . A2:Caralığındaki ilk sütunda değerini. Acceesste eğer ve düşeyara formüllerini kullanarak bir veri giriği yapmak istiyorum.


Hesap İşlemleri tablosunda işlem . En önemli nokta ise tablodaki verilerin artan sırada sıralanmış olması gerekir. Eğer ofis işleri ve excel ile meşgulseniz fonksiyonların önemini bilmeli ve kısa sürede sık kullanılan fonksiyonları öğrenmelisiniz. Düşeyara Fonksiyonunu kullanarak istediğiniz değereler ulaşmak - Eğerhata . Düşeyara, Eğerhata ve Kaçıncı formüllerini bu videomuzda sizlere anlattık.


Düşeyara formülü

Düşeyara formülü , bir tablodan istediğimiz ölçüte bağlı kalarak . Etopla, ÇokEğerSay vs yüzlerce formülü , gerek tek başına gerekse iç içe kullanmayı öğrenin. Open Office gibi programlarda oluşturduğunuz fonksiyon ve formülleri Apple .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar