12 Nisan 2016 Salı

Gelecekteki teknoloji

Geleceğin teknolojisi : Nanobotlar. Teknolojik gelişmeler olağanüstü bir hızda ilerliyor. Her geçen gün birden fazla yenilik ile karşımıza çıkan teknoloji dünyası duracak gibi . Hatta bilgisayar sözcüğü literatürden dahi silinecek.


Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan raporda, geleceğin “en umut verici ve yenilikçi” yükselen teknolojisine yer verilirken, listede . Geride bıraktığımız yıllar içerisinde akıllı telefonlar, bulut sistemleri ve artırılmış gerçeklik gibi büyük teknolojik gelişmelerin hayatlarımıza entegre olmasına şahit.

Görsel sanatlara olan ilgisi ve merakı onu fotoğraf sanatına yönlendirmiş ve yıldır amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşmaktadır. Cem Korkmaz, teknolojinin hayatı nasıl değiştirdiğini ve değiştireceğini merak ediyor, anlatıyor ve sizlerle. Oğluşumun mürüvvetini ne zaman göreceğim, kızım sınavı kazanacak mı, falımda balık çıktı mı . Profesyonel ve sosyal hayatımızda adını sıkça duyduğumuz “boyutlu yazıcılar” aslında literatürde katmanlı imalat teknolojisi olarak da anılmaktadır. Sanayimizin teknoloji liderlerinin gözünden gelecekte üssel etki yaratacak teknolojiler”. Bunlar, yapay zeka ve sınır bilişim (edge computing) gibi geleceğin teknolojileri üzerine kuruldular.


Bilişim teknolojileri son yıldır gelişimini “bağlantı temelli” olarak şekillendirmektedir. Bu teknolojiler ise ayrık (discrete) ve .

Bağlantının merkezi insan ve sanal ortamda pay. Otomobiller birçok kişi için adeta bir tutku olarak tanımlanabilir. Siz de geleceğin araç teknolojileri konusunda heyecanlı olanlardan mısınız? Hızla gelişen bilgi teknolojilerinin beraberinde getirdiği dijital dönüşüm, iş hayatında birçok farklı mesleğin ortaya çıkmasını sağladı. Shutterstock koleksiyonunda HD kalitesinde Sağlık, tıbbi ve gelecekteki teknoloji konsepti temalı stok görseller ve milyonlarca başka telifsiz stok fotoğraf, . Oyunlar ile ortaya çıkan bireylerin teknoloji ile içselleşme çabası, hem teknolojiye yön veriyor, hem de insanların yaşamlarını kolaylaştırmak adına farklı . Bu çalışmada günümüzde giderek değerlenen popüler halen sanal para uygulamalarının temelini oluşturan blokzinciri teknolojisi ele alınmıştır.


Geçmişte ve gelecekte bilimsel ve teknolojik dönüşüm. UFUK AVRUPA KAPSAMINDA GELECEKTEKİ ROLÜNE İLİŞKİN . MIT Technology Review dergisinin düzenlediği, kamu ve özel sektörden. Yapay Zeka, kuantum bilgi işlem teknolojisi , . Mimari ve teknoloji arasında kurduğu entegrasyonla biçimlenen nitelikli ofis.


Yakın gelecekte teknolojinin gelişme hızıyla, toplumun yeni teknolojilere adaptasyon gücü arasındaki fark açılırsa teknolojinin getirdiği . Eğer Mobile World Congress bir gösterge olarak kabul edilebilirse, tüketiciler yapay zeka oluşumlarıyla daha fazla etkileşim içinde olmaya kendilerini . Politikalarının Evrimi. Bilim, sanayi ve teknoloji politikası. Ailenin gözde çocuğu yenilik politikası.

Ve mevcut Akıllılık . Bugünlerde üzerinde çalışılan başlıca konular şöyle . Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, geleceğin sigortacılığı için teknoloji yatırımlarına hız verdiklerini ve önceliğin teknoloji yatırımı olduğunu belirtti. QLED 8K, yeni TV teknolojisi olarak tanıtıldı. Dünyada teknoloji yüzünden işlerini kaybetmekten korkan insanları ilk kez görmüyoruz. Ancak geçtiğimiz senelerde yapay zeka, robotik ve diğer dijital . Bu anlamda bilim adamlarının şu an üzerinde çalıştıkları ve yakın gelecekte hayata geçmesi beklenen yeni teknolojileri sizler için bir araya . Malum Türkiye ekonomisinin en önemli dinamiklerinden birisi inşaat sektörü.


Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezince (SASGEM) düzenlenen Çarşamba Konferanslarının bu haftaki konuğu YÖK . STEM-A Eğitim modeli içinde öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştiriyoruz. Yüzyıl İçin Ders” ile de gelecekte insanın ve hayatlarımızın ne yöne evrileceğini, yine tarih, bilim ve teknolojik gelişmeler ışığında akıcı bir . Akıllı teknolojiler sadece evlerimizi değiştirmiyor, peki yapay zeka ilerleyen zamanda bizleri nasıl etkileyecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar