12 Ekim 2016 Çarşamba

Program geliştirme ders notları

Program geliştirme ders notları

Autocad komutları ve klavye kısayol tuşları ! F1: AutoCad Programı hakkında yardım seçeneklerini açar. F2: Çizim ortamından yazı ortamına . AUTOCAD : Komut Satırı. RealTime: Fare sol tuş basılı iken sürükleme miktarına göre yaklaşır. Alternatif olarak sağ tuşla ekrana tıklayarak ERASE komutu seçilerek de seçilenler. Komut satırı: komut satırına istenilen komutun adı veya kısayolu yazılarak.


Program geliştirme ders notları

CTRL tuşu : örneğin üstüste iki çizgi var, komuttayken bu tuşu basılı . Bizleri takip ederek ve abone olarak autocad ve diğer programlar ile. Boyutlu Dizi Halinde Kopyalama. Kısayol Tuşları altında bir yere sürükleyin. Ribbon kısmında bulunan çizim elemanlarının komut satırındaki kısa yol karşılıklarını Alt tuşu ile görebiliriz.


TANITIM Erase komutu ekrandaki objeleri silmek için kullanılır. Komuta girildikten sonra şeklindeki imleç, küçük bir kutu ( ) haline dönüşür. Bu yazımızda sizlere klavyeden geri ve ileri alma tuşlarının neler olduğunu anlatacağız. Klavyemizde bir sürü kısayol tuşları. F2: Kullandığımız komutları, komut satırında görüntüler.


Aslında Toolbar kullanımına karşıyım fakat yinede . QPMODE sistem değişkeni . Belirli bir program üzerinde (Windows kısayolları kullanan) çalışma. Ileri alma tuşu , Ileri alma komutu gibi kavramlara ihtiyaç duyarız. Akıllı araçlar işinizi kolaylaştırırken yenilikçi özellikler iş akışınızı geliştirir. Bir hata oldu tekrar ileri almak . Mimarların, mühendislerin, teknik çizimle ilgilenenlerin ve tasarım yapmak için teknolojiyi kullanan herkesin mutlaka tanıştığı ve kullanmasını . Türü, Adı, Yükleme Tarihi, Bilgi.


Bazen autocad hatalı kapandığında veya kendince garip triplere. Default alanının sağındaki tuş (insert field) ile Field . Komut iptali yapan kısayol tuşu hangisidir? Mouse sağ tuş b)Space c)Esc d )Tab.


Program geliştirme ders notları

Varsa masaüstündeki kısayol tuşundan açılabilir. L enter yaparak komut çalıştırılır ve ekranda sol tuş ile birinci başlangıç. Line komutunda iken bir hamle geri gitmek için Unda yada kısa yol olarak “U” ya . AutoCAD de daha hızlı olmak için kısayollar. Yardım penceresini getirir. Seçili olan klasör veya dosyanı ismini değiştirme (rename).


Bul penceresini açar. Ekran görüntüsünü yeniler ( Refresh). Microsoft klavyelerinde çalışmayan kısayol tuşları çözümlemek veya ses . Taslak tasarımdaki vazgeçilmezleri. Not: Ftuşu orto modunu açar-kapatır.


Program geliştirme ders notları

Yakınlaştırma ve kaydırmanın kısayol tuşu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar